Головні новини дня

Прописка в умовах воєнного стану

Батьки повинніпротягом трьох місяців з дня народження дитини зареєструвати її місце проживання. Зазвичай така процедура не викликає жодних проблем, оскільки місцем проживання дитини до 10 років є місце реєстрації її батьків (усиновлювачів чи опікуна). Тож прописати її можна лише за адресою батька або матері. При цьому згода власника чи інших осіб, які проживають у такому житлі, не потрібна.

Проте, що ж робити, якщо мати та батько прописані на тимчасово окупованій території та зареєструвати місце проживання новонародженого неможливо?

Батьки можуть задекларувати своє нове місце проживання без зняття з реєстрації попереднього. І вже після цього прописати дитину. Отримати таку послугу можна в електронному вигляді через портал «Дія». Щоправда, інформація про житло має бути розміщена у Реєстрі нерухомості, а майно не має перебувати в іпотеці або довірчій власності.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-11-22 11:00