Позитивна практика та рекомендації

Успішне оскарження рішення ПФУ про відмову призначення пенсії

Клієнтка звернулася до нас з пенсійного питання. Пенсійний фонд України відмовляв в усній формі щодо призначення пенсії у разі втрати годувальника і пенсії за віком, зазначивши, що вона не має права на будь-яку пенсію.

Перед тим, як взятися за справу юрист Центру зателефонував до Пенсійного фонду аби отримати деталі по справі нашого Клієнта, на що йому відповіли, що права на пенсію у випадку Клієнтки все одно немає.

Попри таку суперечливу ситуацію, ми взялися за роботу. Юристом та адвокатом були детально опрацьовані документи, вказали клієнтові на недоліки в документах. Окрім цього, допомогли в оформленні додаткових відомостей та в оформленні необхідних довідок для того, щоб зібрати пакет документів, який необхідно подати до установи.

Зібравши необхідні документи, подано їх було через вебпортал Пенсійного фонду України. Після розгляду справи, зателефонувавши до ПФУ, юрист отримав відповідь, що пенсія дійсно призначена та перші виплати вже поступатимуть наступного місяця. Орієнтовна сума близько 9 тисяч гривень.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.