Позитивна практика та рекомендації

Призначено пенсію за вислугою років без обмеження її максимального рзміру

Кожен українець в цей непростий час виконує свої обов’язки. Волонтери, пожежники, територіальна оборона, добровольці та, звичайно, військовослужбовці – всі ці люди роблять вагомий внесок в нашу перемогу, тому держава, в свою чергу, забезпечила для військовослужбовців допомогу. Серед такої допомоги існують не лише виплати, а й право на щорічну відпустку, оздоровлення та відпочинок дітей, пільги на здобуття освіти та право на збереження стажу роботи.

Відповідно до нашого законодавства держава обов’язково повинна надавати військовослужбовцям речові, продовольчі та інші забезпечення, серед яких: щомісячний посадовий оклад, надбавки, доплати та премії, виплати за участь у бойових діях та/або перебування у полоні, оточенні.

Доречі, щодо військової пенсії, то згадується практика нашої клієнтки, яка звернулася до Центру правової допомоги з проблемою обмеження розміру пенсії військовослужбовця. З березня 2021 року клієнтка отримувала пенсію 17 690, хоча відповідно до довідок має отримувати близько 28 000 грн. так як Пенсійний Фонд накладає обмеження на виплати, не більше 10 мінімальних пенсій. Клієнтка залучилась допомогою наших спеціалістів і результаті цього фахівцем компанії було підготовлено позов до суду. В результаті розглду справи визнано протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, щодо обмеження призначеної клієнтці, пенсії за вислугою років максимальним розміром та зобов`язано Головне управління Пенсійного фонду України, здійснити нарахування і виплату призначеної пенсії за вислугою років без обмеження її максимального розміру.

Для того, щоб і у Вас було більше інформації та уявлення про права на виплати та пільги військовослужбовцям, переходьте на наш YouTube канал та ознайомлюйтесь з актуальним новим відео.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.