Головні новини дня

Безкоштовна деревина

З наступного тижня в Україні розпочинається доставка безкоштовної паливної деревини в небезпечні райони восьми прифронтових областей. Про це йдеться у прес-службу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мова йде про Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Сумську, Харківську, Херсонську, Дніпропетровську та Чернігівську області.

Зазначається, що першочергово допомога надаватиметься вразливим категоріям громадян: людям похилого віку, багатодітним родинам та людям з інвалідністю.

Відповідно до повідомлення, з початку наступного тижня дрова адресно доставлятимуть до домогосподарств у звільнені громади Херсонської області.

Також налагоджено логістику відправлення паливної деревини і в інші області. Три з них, а саме: Миколаївська, Дніпропетровська та Запорізька – отримають понад тисячу вагонів дров потягами «Укрзалізниці». У решту областей найближчим часом деревина буде доставлена автотранспортом.

Для отримання деревини потрібно подати наступні документи, які додаються до заяви:

  • паспорт громадянина України або інший докумен, що посвідчує особу;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує її особливий спеціальний статус (для іноземців або осіб без громадянства);
  • документ, що підтверджує повнваження законного представника (якщо заява подається такою особою);
  • РНОКПП;
  • документ, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу;
  • інші документи, що підтверджують приналежність заявника до відповідного домогосподарства.

Такий перелік документів не є вичерпним та остаточно буде встановлюватись обласною військовою адміністрацією.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-10-31 11:00