Головні новини дня

Е-резиденство

Міністерство цифрової трансформації України цієї весни запустить проєкт «е-резидентство».

Завдяки проєкту ті, хто працює за межами країни, зможуть зареєструватися як українські підприємці-ФОП (фізична особа-підприємець) і відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи в країну.

«Ми плануємо навесні запуск окремого проєкту «е-резидентство» для компаній, які працюють за межами України. Що це таке? Це можливість для іноземців створити компанію в Україні, відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи до країни», - сказав Борняков.

Він уточнив, що на першому етапі можна буде зареєструватися тільки у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). «Наша кінцева ціль - зробити так, щоб таким чином можна було б відкрити навіть ТОВ. І, теоретично, коли це станеться, такі зареєстровані компанії зможуть подаватись на резидентів в «Дія.City», - уточнив заступник міністра.

Водночас він наголосив, що вимогу наявності українського резидентства для резидентів «Дія.City» буде збережено, оскільки в основу цієї ідеї спецрежиму діяльності IT-компаній закладено створення стимулів для українського бізнесу і залучення іноземного капіталу в Україну.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2023-03-02 11:00