Головні новини дня

Безготівкова оплата поїздок у Львові

У Львові в усьому громадському транспорті невдовзі запрацює безготівкова оплата проїзду

У Львові невдовзі безготівкова оплата проїзду запрацює на усіх міських маршрутах.

У Львівській міські раді пишуть, що така функція стане можливою з 11 грудня. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет міськради.

📝«Безготівково за проїзд можна буде оплатити не тільки банківською картою чи пристроєм з NFC, а й транспортною карткою ЛеоКарт, яку вже за тиждень можна буде придбати», - зазначили там.

Водночас у раді відмітили, що можливість оплати готівкою у водія також залишається. У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть.

Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки, а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд.

«Водночас, у тролейбусах та трамваях збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона через Приват24 до прийняття окремого рішення виконкому. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії», - зауважили у міськраді.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин
2023-11-13 11:00