Головні новини дня

Компенсацію за житло отримають не всі

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував депутатам ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, який зокрема пропонується передбачити відмову у компенсації за знищене чи пошкоджене житло особі щодо якої запроваджено санкції Радою нацбезпеки та оборони.

Згідно до документу отримувачами компенсації НЕ МОЖУТЬ бути:

  • особи, до яких застосовано санкції відповідно до Закону України «Про санкції»;
  • особи, які мають судимість за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених розділом І «Злочини проти основ національної безпеки України» Особливої частини Кримінального кодексу України (державна зрада та ін.);
  • спадкоємці щодо пошкоджених/знищених об’єктів нерухомого майна, які належали за життя спадкодавцям, визначеним пунктами 1 і 2 цієї частини.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2023-02-22 11:00