Позитивна практика та рекомендації

Оскаржено рішення ВЛК

Наразі існує одна з найактуальніших тем «оскарження рішення військово-лікарської комісії». Звісно, що кожна людина в своєму житті рано чи пізно зіштовхується з таким поняттям як «медичний огляд» або «медична комісія». Завдяки цьому особа може перевірити стан свого здоров’я та здійснити профілактику. Однак для окремої категорії громадян існує обов’язковий медичний огляд, тобто для військовозобов’язаних осіб, які перед мобілізацією проходять військово-лікарську комісію, або просто ВЛК. 

Наше законодавство регулює ці питання, а саме Кодекс адміністративного судочинства України, Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" та Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402. Отже, на їх основі і викладений цей матеріал. 

До нашого центру звернувся чоловік, який мав третю групу інвалідності, дуже хотів виїхати закордон на основі цього, але він все одно не зміг перетнути кордон. На консультації йому було запропоновано залучитись допомогою спеціалістів, клієнт погодився, так як не мав поняття як самому розібратися з цією ситуацією. Клієнта було перенаправлено на повторне проходження МСЕК, де йому встановили другу групу інвалідності, після чого було ще раз пройдено ВЛК, яку проконтролював адвокат. Клієнту було надано дозвіл і він нарешті зміг виїхати закордон та зітхнути з полегшенням.

Для того, щоб і у Вас було більше інформації та уявлення про ВЛК, переходьте на наш YouTube канал та ознайомлюйтесь з актуальним новим відео.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.