Юридичні новини України від юристів ЦПД

Щоденна підбірка цікавих та актуальних новин в Україні, зміни законодавчих норм від адвокатів компаннії

    Успішна практика наших юристів та адвокатів

    Розгляд справ клієнтів та підтвердження позитивного результату

      Більше відгуків на нашому YouTube каналі. Переходь та перевір.

      Підписуйся на наш Телеграм канал. Будь в курсі останніх новин.

      Готові вирішити Вашу проблему?

      Напишіть Ваше ім'я та номер телефону. Отримайте безкоштовну консультацію профільного юриста.
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.

      Запишіться на консультацію юриста

      Просто вкажіть ім'я та телефон і вирішіть своє питання сьогодні
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.
      Головні новини дня

      Нові правила офлайн навчання у школах

      З 1 вересні школярі розпочнуть очне навчання в школах, де не ведуться бойові дії. Про цю інформацію заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

      Для того аби навчальний процес був безпечним розглядаються варіанти проведення навчання у школах. Зокрема пропонується розподілити навчання: частину програм проходити в школах, а інші онлайн. Для того аби розпочати навчання у школах потрібен дозвіл обласної військової адміністрації, враховуючи ситуації в регіоні. В разі наявності небезпечної ситуації в школах будуть запроваджувати дистанційне навчання або ж змішане навчання.

      Окрім того, школа повинна мати паспорт безпеки. Це має бути чітко розроблений документ, в якому вказано план руху до бомбосховища, план евакуації зі школи, розрахунковий час заходу до бомбосховища. Кожен із батьків буде проінформований про безпекові умови навчання дітей.

      Сергій Шкарлет також зазначив, що батьки будуть самостійно визначати формат навчання власних дітей.  "Якщо батьки побоюються очного навчання, вони можуть вибрати будь-яку форму навчання для своєї дитини: дистанційну, індивідуальну чи екстернат", – додав Сергій Шкарлет.

      Якщо бомбосховище, яке розміщене на території школи не вміщує кількість всіх учнів у школі, навчальний процес пропонується розділити на дві зміни. Вчителі, які виїхали за кордон з початку війни мають повернутися до України, якщо школа, в якій вони працюють повертається до навчання в режимі офлайн. Якщо в школі буде запроваджено дистанційне навчання вчителі можуть продовжити працювати дистанційно.

      Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.