Головні новини дня

Чи можна не приходити за повісткою?

Залежно від виду повістки, чоловіки, які її отримали, повинні з’явитися у територіальний центр комплектування і соціальної підтримки, взявши з собою низку документів.

Проте в Україні постановою Кабінету Міністрів "Про затвердження переліку поважних причин неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов’язаного до ТЦК та СП для призову на збори" визначаються випадки, коли за неявку не передбачена відповідальність.

  • У вересні поточного року перелік значно скоротили, і тепер до таких причин відносять: хворобу, яка не дає можливості самостійно рухатися;
  • необхідність догляду за хворою дружиною, чоловіком, дитиною, своїми батьками чи дружини/чоловіка (ці особи мають проживати разом із військовозобов'язаним, також не повинно бути близьких родичів, які здатні взяти на себе догляд);
  • відкрите кримінальне провадження, застосування адміністративного стягнення або кримінального покарання стосовно військовозобов'язаного або резервіста.

У разі якщо ви маєте поважну причину, яка не дозволяє вчасно відвідати військкомат після отримання повістки, варто надати для підтвердження офіційні документи або довідки. Також зауважимо, що наявність на руках "білого квитка" не є беззаперечною підставою для звільнення від мобілізації, оскільки у ньому зазначають категорію, до якої належить військовозобов’язаний.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-11-21 11:00