Юридичні новини України від юристів ЦПД

Щоденна підбірка цікавих та актуальних новин в Україні, зміни законодавчих норм від адвокатів компаннії

    Успішна практика наших юристів та адвокатів

    Розгляд справ клієнтів та підтвердження позитивного результату

      Більше відгуків на нашому YouTube каналі. Переходь та перевір.

      Підписуйся на наш Телеграм канал. Будь в курсі останніх новин.

      Готові вирішити Вашу проблему?

      Напишіть Ваше ім'я та номер телефону. Отримайте безкоштовну консультацію профільного юриста.
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.

      Запишіться на консультацію юриста

      Просто вкажіть ім'я та телефон і вирішіть своє питання сьогодні
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.
      Головні новини дня

      Отримання пільг на оплату послуг ЖКГ спрощено

      Пільги на оплату житлово-комунальних послуг ветеранам надаватимуть за спрощеною заявою

      Метою експериментального проекту є запровадження в умовах воєнного стану спрощеного механізму звернення ветерана війни або одного із членів його сім’ї для внесення відомостей про ветерана війни до Реєстру осіб, які мають право на пільги, який є структурною підсистемою Єдиного соціального реєстру, і надання передбачених законом пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

      Для взяття на облік і надання пільг за експериментальним проектом ветеран війни або один із членів його сім’ї, подають заяву про взяття на облік ветерана війни і надання пільг за експериментальним проектом за формою згідно з додатком до постанови (спрощена заява).

      Протягом строку дії експериментального проекту спрощена заява подається до:

      • територіального органу Пенсійного фонду України, зокрема у разі надсилання її засобами поштового зв’язку або в електронній формі;

      • уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або обласної та Київської міської держадміністрації (військової адміністрації), посадової особи центру надання адміністративних послуг, які за наявності технічної можливості формують в Єдиній системі електронну справу або передають її у формі електронної справи за допомогою інформаційно-комунікаційних систем Мінсоцполітики до відповідної підсистеми Єдиної системи.

      За наявності технічної можливості спрощена заява подається в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (ветераном війни або одним із членів його сім’ї, особа яких посвідчується паспортом громадянина України та/або паспортом громадянина України для виїзду за кордон, сформованими засобами Єдиного державного демографічного реєстру, та які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків) і за допомогою засобів Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики.

      За бажанням ветерана війни або одного із членів його сім’ї спрощена заява може бути подана за допомогою електронних засобів зв’язку у довільній формі з обов’язковим зазначенням відомостей, передбачених формою заяви згідно з додатком до постанови.

      Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин