Головні новини дня

Отримання пільг на оплату послуг ЖКГ спрощено

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг ветеранам надаватимуть за спрощеною заявою

Метою експериментального проекту є запровадження в умовах воєнного стану спрощеного механізму звернення ветерана війни або одного із членів його сім’ї для внесення відомостей про ветерана війни до Реєстру осіб, які мають право на пільги, який є структурною підсистемою Єдиного соціального реєстру, і надання передбачених законом пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

Для взяття на облік і надання пільг за експериментальним проектом ветеран війни або один із членів його сім’ї, подають заяву про взяття на облік ветерана війни і надання пільг за експериментальним проектом за формою згідно з додатком до постанови (спрощена заява).

Протягом строку дії експериментального проекту спрощена заява подається до:

  • територіального органу Пенсійного фонду України, зокрема у разі надсилання її засобами поштового зв’язку або в електронній формі;

  • уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або обласної та Київської міської держадміністрації (військової адміністрації), посадової особи центру надання адміністративних послуг, які за наявності технічної можливості формують в Єдиній системі електронну справу або передають її у формі електронної справи за допомогою інформаційно-комунікаційних систем Мінсоцполітики до відповідної підсистеми Єдиної системи.

За наявності технічної можливості спрощена заява подається в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (ветераном війни або одним із членів його сім’ї, особа яких посвідчується паспортом громадянина України та/або паспортом громадянина України для виїзду за кордон, сформованими засобами Єдиного державного демографічного реєстру, та які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків) і за допомогою засобів Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики.

За бажанням ветерана війни або одного із членів його сім’ї спрощена заява може бути подана за допомогою електронних засобів зв’язку у довільній формі з обов’язковим зазначенням відомостей, передбачених формою заяви згідно з додатком до постанови.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин
2024-01-11 11:00