Головні новини дня

Легальне перебування у Франції

Українці, які в'їхали до Франції у зв'язку з вторгненням Росії на територію України, мали змогу перебувати в країні як біженець, оформивши необхідну допомогу або ж перебувати в країні по безвізовому режиму. Останній варіант передбачає легальне перебування до 90 днів у Франції, але що робити, якщо термін спливає, а покидати країну наміру немає.

У такому випадку можна продовжити термін, громадяни України можуть мати тимчасовий дозвіл на перебування в країні (autorisation provisoire de séjour). Для цього треба звернутися до префектури за місцем проживання.


У Парижі працює єдиний Центр прийому громадян України (Urgence Ukraine). Тут можна отримати всю необхідну допомогу щодо поселення, отримати соціальну допомогу тощо. У центрі є консульський пункт для вирішення питань, пов'язаних з ідентифікацією особи та паспортами.

Зі статусом тимчасового захисту громадяни України можуть звернутися до префектури з проханням про безкоштовне розміщення. Житло надається щонайменше на три місяці, що, як підкреслюють у Міністерстві внутрішніх і закордонних справ Франції, дозволяє тим, хто прибув, краще інтегруватися в нове середовище.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-07-23 15:26