Юридичні новини України від юристів ЦПД

Щоденна підбірка цікавих та актуальних новин в Україні, зміни законодавчих норм від адвокатів компаннії

    Успішна практика наших юристів та адвокатів

    Розгляд справ клієнтів та підтвердження позитивного результату

      Більше відгуків на нашому YouTube каналі. Переходь та перевір.

      Підписуйся на наш Телеграм канал. Будь в курсі останніх новин.

      Готові вирішити Вашу проблему?

      Напишіть Ваше ім'я та номер телефону. Отримайте безкоштовну консультацію профільного юриста.
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.

      Запишіться на консультацію юриста

      Просто вкажіть ім'я та телефон і вирішіть своє питання сьогодні
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.
      Головні новини дня

      Прийом дітей переселенців до школи

      Як зазначає Міністерство освіти та науки України, із урахуванням безпекової ситуації діти у 2022/2023 навчальному році можуть навчатися у закладах освіти, в яких вони навчалися ДО початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, за умови, якщо такий заклад працює. Діти також можуть навчатися у закладах освіти за місцем їхнього тимчасового перебування.

      Як перевести дитину з числа внутрішньо переміщених осіб до нової школи за тимчасовим місцем проживання. Хто може звертатись?

      Звертатись в інтересах дітей може один з батьків, опікун/піклувальник, інший законний представник. Він має написати заяву про прийом дитини на навчання на ім’я керівника закладу освіти, який обслуговує територію, на якій тимчасово проживає дитина.

      Які документи слід надати:
      • копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);
      • оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (далі – медична довідка);
      • оригінал або копія відповідного документа про освіту (за наявності).

      Якщо ж дитина та її батьки мають довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, то в разі відсутності відповідних документів, дитина зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів, за виключенням вимоги щодо подання медичної довідки.

      Як направляти заяву з документами?
      Подати заяву та копії документів потрібно до закладу освіти на території, де тимчасово проживає дитина. Це можна зробити особисто, звернувшись з відповідною заявою безпосередньо до закладу чи направити скановану заяву та документи на адресу його електронної пошти, або направити їх звичайною поштою (бажано рекомендованим листом).

      Що робити, якщо відмовляють у прийомі до закладу освіти?
      Якщо вам усно відмовляють у прийомі заяви, наполягайте на наданні письмової відповіді. У разі отримання відмови, звертайтесь в письмовій формі із зазначенням опису проблеми до органів управління освітою у вашому населеному пункті/громаді. Це можуть бути департаменти, управління, відділи освіти при органах місцевого самоврядування та районних (обласних) державних адміністраціях.

      Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.