Головні новини дня

Військовослужбовці зможуть виїхати за кордон

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонують надати військовим право виїзду за кордон з метою провідати членів сім’ї за рахунок вже передбаченої в чинному законодавстві додаткової відпустки для військовослужбовців під час воєнного стану.

Окрім того, проєктом Закону № 8090 передбачається,що час проходження служби військовослужбовцями (резервістами, військовозобов’язаними, добровольцями Сил територіальної оборони) під час участі ними в заходах щодо забезпечення оборони України, захист безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, зараховується до вислуги років, вислуги років для призначення пенсій, стажу роботи, а також до стажу державної служби таких осіб на пільгових умовах з розрахунку один місяць служби за три місяці, у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Для досягнення мети законопроєкту пропонується внести зміни до статей 8 та до 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-10-05 11:00