Головні новини дня

Добровільний військовий облік жінок

Пропонується внести зміни до закону про військовий облік жінок.

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 вересня рекомендував ухвалити за основу законопроект 6482 «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

«Комітет національної безпеки рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу мій законопроект 6482 про добровільний, а не обов'язковий військовий облік жінок, який як співавтори підписали 58 народних депутатів. Дуже сподіваюся, що найближчим часом Рада його проголосує», - повідомив його автор, народний депутат Максим Бужанський.

Законопроектом пропонується визначити, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.
2022-09-06 11:00