Юридичні новини України від юристів ЦПД

Щоденна підбірка цікавих та актуальних новин в Україні, зміни законодавчих норм від адвокатів компаннії

    Успішна практика наших юристів та адвокатів

    Розгляд справ клієнтів та підтвердження позитивного результату

      Більше відгуків на нашому YouTube каналі. Переходь та перевір.

      Підписуйся на наш Телеграм канал. Будь в курсі останніх новин.

      Готові вирішити Вашу проблему?

      Напишіть Ваше ім'я та номер телефону. Отримайте безкоштовну консультацію профільного юриста.
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.

      Запишіться на консультацію юриста

      Просто вкажіть ім'я та телефон і вирішіть своє питання сьогодні
      Оберіть регіон*
      При відправлені форми, Ви даєте згоду на опрацювання своїх персональних даних згідно з політикою конфіденційності.
      Головні новини дня

      Заява на отримання пенсії через відеодзвінок

      Заяву на отримання пенсії можна буде подати з тимчасово окупованої території через відеоконференцзв’язок

      ✅ У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону номер 10137, яким пропонується встановити, що у разі неможливості особи, яка проживає/проживала на території, на якій ведуться (велися) бойові дії, та/або на тимчасово окупованій російською федерацією території України та звертається за призначенням (перерахунком) пенсії, особисто подати заяву та інші документи до територіального органу Пенсійного фонду або до уповноваженого ним органу, така особа має право подати відповідну заяву в режимі відеоконференцзв’язку.

      👩‍💻 Заявник, використовуючи власні технічні засоби відеозв’язку, може звернутися до територіального органу Пенсійного фонду або до уповноваженого ним органу за встановленим засобом зв’язку, оприлюдненим на офіційному веб-сайті.

      📲 Під час проведення відеоконференцзв’язку заявник пред’являє уповноваженій посадовій особі територіального органу Пенсійного фонду чи іншого уповноваженого ним органу документи, що посвідчують його особу, та надсилає ці документи, а також заяву, та інші документи, необхідні для призначення (перерахунку) пенсії, на встановлену адресу електронної пошти.

      📚 Уповноважена посадова особа перевіряє пред’явлені документи, що посвідчують особу заявника, та за потреби проводить його опитування.

      💁‍♂️ Після проведення перевірки, документів, що посвідчують особу заявника, уповноважена посадова особа реєструє подану заяву, перевіряє зміст і належне оформлення документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсії та долучає до справи заявника.

      ☝️ Під час відеоконференцзв’язку уповноваженою посадовою особою ведеться відеозапис процедури ідентифікації, який зберігається та долучається до справи заявника. За результатами ідентифікації уповноважена посадова особа складає акт встановлення особи Заявника, в якому зазначається, що ідентифікація здійснювалася з використанням відеоконференцзв’язку.

      👤 До фізичної ідентифікації особи заявника прирівнюється її ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку.

      Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин