Позитивна практика та рекомендації

Отримано відпустку військовослужбовцю

Надання відпусток та ротації військовослужбовцям


Ротація – це регулярна заміна або взаємозаміна особового складу, підрозділів або військових частин, що виконують завдання у важких, складних або несприятливих умовах через певний час. Вона широко практикується в умовах ведення бойових дій.

Цікаво, що ротація ніяк не закріплена в правових документах. Більше того, уся інформація про порядок та періоди ротації закрита, у відкритому доступі її неможливо знайти. Ймовірно, це робиться для того, аби ворог не підозрював про рух військовослужбовців, окремих частин та підрозділів.

Право на відпустку. Загалом, враховуючи вимоги Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» під час дії воєнного стану, військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів;без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше ніж 2 доби в один кінець.

Нашу державу боронять військові ЗСУ, Нацгвардії, територіальної оборони та органів охорони правопорядку.  На сьогоднішній день, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, лише у ЗСУ налічується приблизно 700 тисяч осіб, а весь сектор безпеки та оборони охоплює до мільйона українців. Тому зараз, питання звільнень і ротації є актуальним не тільки для самих військовий а й їх рідних. Хто має право на відпуску? Що робити та яка має буди послідовність дій для того, щоб законно отримати звільнення сьогодні у відео!

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.