Позитивна практика та рекомендації

Отримано статус УБД

Посвідчення учасника бойових дій зможе отримати зовсім не кожен військовий. Є певний порядок отримання статусу учасника бойових дій, затверджений Кабінетом міністрів України. Він є у відкритому доступі, а отже кожен може ознайомитись з усіма наявними вимогами для отримання статусу УБД та точно встановити для себе можливість отримання корочки УБД.

Всім відомо про величезний ряд пільг, якими Держава забезпечує учасників бойових дій та їх родини, тому отримання свідоцтво УБД є необхідною складовою для того, щоб встановленими пільгами можна було безперешкодно користуватись. Однак, для отримання свідоцтва УБД необхідно пройти досить складну процедуру, яке командування військової частини по тим чи іншим причинам досить рідко бере на себе. А тому законом передбачено, що не тільки командир військової частини може звернутись за отриманням для військових посвідчення учасника бойових дій. Ви маєте повне право самостійно подати документи на УБД, самостійно зібрати всі докази перебування безпосередньо в зоні бойових дій на виконання бойових завдань.

Якщо керівництво Вашої військової частини не спішить оформляти Вам статус Учасника бойових дій, Ви можете розпочати процедуру збору документів самостійно або звернутись до "Центру правовоїдопомоги"

Сьогодні ми разом з юристом розглянемо питання:
  1. Хто може отримати статус учасника бойових дій?
  2. Що є підставою для надання статусу учасника бойових дій?

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.