Позитивна практика та рекомендації

Скасовано борг за комунаьні послуги

Олата комунальних послуг під час війни

У зв'язку з воєнном станом в Україні для побутових споживачів пом’якшили умови щодо оплати комунальних послуг.

Постановою уряду №206 від 5 березня 2022 року до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється припиняти або зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їхньої несплати або сплати в неповному обсязі. Також заборонено нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пені) Проте мораторій на нарахування штрафних санкції не означає, що за комунальні послуги, які надані в період воєнного стану, можна не платити, а лише дає людині можливість не сплачувати за комунальні послуги протягом дії воєнного стану без негативних наслідків.

Проте, війна триває вже понад рік, багато українців залишилось без роботи та сплачувати рахунки більшість просто не в змозі. Значна кількість власників зруйнованих будинків продовжують отримувати платіжки, тож кожен задається питанням «як, а головне за що я маю платити?» «як знайти вихід з цієї ситуації?».

Борги за послуги продовжують зростати, а покривати їх немає можливості. Чи може загрожувати споживачу несплата відключенням комунальних послуг до повного погашення боргу? Чи нестиме відповідальність господар, не сплачуючи рахунки за комуналку? Тож давайте сьогодні разом з юристом обговоримо, як регулюється зараз система, що змінилось на законодавчому рівні та знайдемо відповіді на питання, які хвилюють більшість українців.
Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.