Позитивна практика та рекомендації

Оскаржено видачу повістки

Захист своїх прав під час вручення повістки на військову службу та кому і де ви повинні пред’являти свої документи
Повістка – є виключно письмовим документом, який видається на ім’я конкретної особи, тобто військовозобов’язаного.

Стаття 65 Конституції України передбачає, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

Основні положення щодо проходження військової служби визначенні Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Відповідно до статті 15 Закону на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

В Україні триває загальна мобілізація, що введена через військове вторгнення, а відтак регулярно здійснюється вручення повісток військовозобов’язаним особам у різних місцях, однак чи вважаються законними такі повістки та який насправді порядок вручення повісток передбачений законом. У сьогоднішньому відео розберемо:
  • Чи можна надавати свої документи під час вручення повісток?
  • Хто може видавати повістки?
  • Де саме це має відбуватися?

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.