Позитивна практика та рекомендації

Звільнено від кримінальної відповідальності

Корупційні злочини: службове підроблення


Що таке влада чи службове становище? Цими поняттями ми оперуємо майже кожен день у різному контексті. За великим рахунком, це набір певних функцій, владних управлінських, розпорядчих повноважень, якими особа наділена з посади.

Влада та службове становище мають особи, які працюю в органах державної влади, місцевого самоврядування, підрозділах виконавчої, законодавчої влади. Про службове становище можна говорити навіть на підприємствах, коли людина наділена адміністративно-розпорядчими чи іншими функціями.

Складання неправдивих документів - це повне виготовлення документа, який містить інформацію, що не відповідає дійсності. При цьому форма та реквізити документа відповідають необхідним вимогам.

Що є предметом службового підроблення

Обов'язковою ознакою службового підроблення є його предмет — офіційні документи. Для того, щоб той чи інший акт був визнаний документом та мав статус офіційного, він повинен відповідати низку ознак.

В який спосіб може бути вчинене службове підроблення

Це кримінальне правопорушення виявляється тільки в активній поведінці службової особи і може бути вчинений одним з декількох альтернативних способів, передбачених ч.1 ст. 366 ККУ дій. Суб'єктом службового підроблення може бути тільки службова особа.

Сьогодні наш юрист розповів про те, хто та яку відповідальність несе за вчинення службового підроблення.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх нови