Позитивна практика та рекомендації

Оскаржено постанову поліції

Обмеження для водіїв під час дії воєнного стану

Із 16 травня на багатьох українських дорогах відновили відеофіксацію порушень ПДР. Комплекси знову в дії на дорогах Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської та Рівненської областей.

Таке рішення в МВС ухвалили після кількох смертельних автопригод по Україні, хоча після повномасштабного вторгнення Росії камери вимикали зі стратегічною метою. У мирний час на автодорогах працюють 270 камер. За перший рік роботи системи автоматичної фіксації порушень склали понад 3 млн постанов, що принесло держбюджету пів мільярда гривень.

Водії можуть дізнатися про отримання штрафу на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ, в офіційному додатку МВС "Штрафи ПДР" або в телеграм-боті @ShtrafyPDRbot.

Заборона використовувати відеореєстратори

Українським водіям заборонили використвувати відеореєстратори, щоб уникнути розголошення інформації про переміщення та хід виконання завдань сил оборони, яка може якось допомогти противнику. Це стосується і автомобілів, і мототранспорту. Це правило діє тепер для усіх регіонів України.

Під час воєнного стану держава змушена спрощувати та змінювати правила й закони. Це робиться для того, аби полегшити та пришвидшити певні процеси під час війни. Потягом року влада поступово вводила тимчасові зміни у правила дорожнього руху.

Отож, давайте сьогодні розглянемо більш детально разом із нашим юристом, які ще нововведення запровадила держава на час воєнного стану та що очікувати водіям.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.