Позитивна практика та рекомендації

Зняття арешту з рахунку

Актуальною проблемою сьогодення є зняття арештів, накладених в аспекті виконавчих проваджень. Це питання постає так гостро, адже арешт виконавчої служби не дає можливості власнику повноцінно розпоряджатися своїм майном. Продати, подарувати, обміняти, передати в іпотеку своє майно стає неможливо до моменту зняття арешту.

У кожного з нас завжди виникає потреба у відкритті рахунків в банківській установі. Для працюючого – це отримання заробітної плати, для студента – стипендія, а для пенсіонера – пенсія, у когось – соціальна допомога тощо. Після відкриття банківського рахунку людина отримує банківську картку для подальшого зняття з неї коштів.

У випадку накладення арешту на банківський рахунок, людина не має можливості зняти кошти з картки. Адвокат «Центру правової допомоги» у цьому відео розкриває досить важливі питання щодо блокування рахунків на період воєнного стану:
  • Що є підставою для накладення арешту?
  • Що чекати боржникам та як діяти в разі арешту?

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.