Позитивна практика та рекомендації

Звільнено з військової служби

Широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року спричинило мобілізацію багатьох наших співвітчизників для захисту країни від агресора. У звʼязку з цим склад Збройних Сил України від початку війни налічує понад один мільйон осіб.

Така чисельність армії потребує організації не тільки матеріально-технічної бази для забезпечення боєздатності військових підрозділів, а й вирішення питань щодо проходження військової служби.

Останнім часом кількість запитів про звільнення з військової служби значно переважає над усіма іншими, тому сьогодні разом з юристом ми зробили правовий аналіз підстав щодо такого звільнення.

Які є підстави звільнення для мобілізованих?
-за віком;
-за станом здоров’я;
-у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання;
-через сімейні обставини або інші поважні причини тощо.

Який порядок звільнення за однією з вище перерахованих причин? Що потрібно для звільнення зі служби та куди звертатися? Більш детально розповідає сьогодні у відео наш юрист.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.