Позитивна практика та рекомендації

Розірвано трудовий договір в умовах воєнного стану

Військовий стан істотно втрутився у різні сфери життя, в цей період постраждав не тільки психологічний та економічний стан, а й сфера трудових відносин. Для регулювання даного питання набули чинності такі закони як, Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин».

На роботодавця покладається обов’язок інформування. Що це означає? Роботодавець зобов’язаний інформувати працівників, які працюють за строковим трудовим договором, про вакансії, що відповідають їх кваліфікації та передбачають можливість укладення безстрокового трудового договору. Але тут є важливий нюанс, що законодавством не визначено чіткий порядок та процедура інформування працівників про відповідні вакансії. Це значить, що роботодавець сам може здійснювати таке інформування та сам визначати спосіб його здійснення. Наприклад, відправка інформації по електронній пошті або розміщення її на підприємстві/установі в доступних для працівників місцях.

Зміни торкнулися й укладення трудового договору. Тут працівники та роботодавці самі вирішують укладати його в письмовій формі чи ні. Важливо, що у воєнний стан можливі строкові договори з новими працівниками. Це необхідно для заміни тимчасово відсутніх працівників, які, наприклад, в евакуації, у відпустці чи, взагалі, втратили працездатність.


Виникають зустрічні питання: "Чи може роботодавець змінювати умови праці?", "Які оновлення зазнав робочий час, відпустка та заробітна плата?".

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.