Позитивна практика та рекомендації

Отримано посвідку на проживання в Україні

Наша держава не забула ні про кого, вона тимчасово змінює законодавство України, задля забезпечення захисту прав громадян України, а також іноземців або осіб без громадянства, котрі зараз перебувають на території нашої країни.

Тому сьогодні юрист в нашому новому відео детально розповів про питання процедури отримання посвідки на тимчасове або постійне проживання. Це відео буде корисним як для юридичних осіб (які представляють інтереси своїх співробітників), так і для фізичних осіб - іноземців, які хочуть перебувати на території України на законних підставах і ще не мають посвідки на проживання або строк її дії вже закінчується.

Підстави для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України визначаються статтею 4 ЗУ. Але, важливо знати і пам’ятати, що є громадяни, які мають обмеження перебування в Україні у візовому порядку. Якщо строк перебування закінчується, то потрібно або його подовжувати, якщо ви маєте на меті довше залишатися в Україні

Як продовжити строк посвідки на тимчасове або постійне проживання? До нашого Центру вже зверталось досить багато людей стосовно цього питання, тому сьогодні ми розглянемо алгоритм дії в такій ситуації.

До нас на консультацію прийшов клієнт, в якого була  тимчасова посвідка і він хотів продовжити її термін (посвідка мала термін до кінця вересня поточного року), але він не знав, що йому робити. Юрист на консультації запропонував  клієнту підготовити адвокатський запит та відправити його в ДМС. Для чого потрібен адвокатський запит? Він потрібен для того, щоб заздалегідь дізнатися чи можна Вам отримати посвідку на тимчасове або постійне проживання або громадянство України.

Після того, як надійде відповідь, потрібно написати відповідну заяву та відправити її в ДМС за місцем проживання іноземця (але якщо в регіоні, де знаходиться іноземець, наразі міграційна служба не відновила свою роботу або відновила не в повній мірі, то можна звернутися до підрозділу в іншому регіоні), також до заяви потрібно прикріплення всіх необхідних документів для оформлення посвідки.

Наші адвокати підготували всі необхідні документи та відправили адвокатський запит до ДМС (а все це було зроблено протягом 5 днів та ще 5 днів ми очікували відповідь), в результаті чого нашому клієнту надали позитивну відповідь та протягом 15 робочих днів з дати прийняття документів посвідка була продовжена на один рік.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.