Позитивна практика та рекомендації

Призначено виплату аліментів на дитину

В сьогоднішньому відео юрист розповів про сплату аліментів на період воєнного положення. Це питання є дуже важливим, адже аліменти на утримання дитини є гарантією виконання кожним з батьків свого обов’язку забезпечувати дитину, надавати їй можливість на користування всіма благами соціального забезпечення, належним харчуванням, житлом, розвагами, надати їй захист і піклування, які необхідні для її благополуччя. У зв’язку з воєнним станом тимчасово було введено ряд змін в законодавстві України, тому сьогодні ми розповіли про всі зміни та обговорили всі питання і проблеми, які можуть виникнути на етапі отримання аліментів.

Міністерство юстиції України 1 квітня 2022 року опублікувало роз'яснення щодо аліментних зобов'язань у період воєнного стану. Зокрема, там було зазначено, що Верховна Рада прийняла Закон, яким передбачено, що тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану на території України припиняється звернення щодо стягнення на заробітну плату та інший дохід боржника. Втім, вказане правило має виключення та не поширюється на рішення про стягнення аліментів, а також рішення, боржниками за якими є громадяни Російської Федерації.

Слід також, звернути увагу на те що, забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території адміністративно-територіальних одиниць, які тимчасово окуповані внаслідок військової агресії Російської Федерації, у період такої окупації.

Тепер постають такі доречні питання, а саме: Чи можна отримати рішення про стягнення аліментів під час війни? Чи застосовуються санкції до боржників зі сплати аліментів під час війни?

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.