Позитивна практика та рекомендації

Зареєстровано власний бізнес

Реєстрація бізнесу на колесах


Пересувне кафе – це формат недорого, затишного закладу, який цілком може конкурувати зі звичайними, стаціонарними кафе. Під мобільний формат можна пристосувати різні напрямки громадського харчування. Інший формат – це кафе всередині автобуса. Такі заклади можна зустріти не тільки за кордоном, але і в Україні.

Щоб відкрити фудтрак в Україні та працювати повністю офіційно, треба оформити пакет документів.

Перше — реєстрація фізичної особи-підприємця (ФОП). Для роботи з фудтраком згодиться код 56.10 — «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування». Оформити ФОП можна безплатно через портал держпослуг «Дія». Що стосується оподаткування, краще вибрати єдиний податок. У такому випадку розмір податку буде нараховуватися в залежності від площі торгової точки. Також не варто забувати і про те, що автофургон вважається транспортним засобом, тому ви повинні зареєструвати його в МРЕО.

Після цього необхідно відкрити розрахунковий рахунок у банку та подбати про оформлення оренди на земельну ділянку, де плануєте поставити кухню на колесах. На цьому етапі можна укласти договір з місцевою владою, взяти участь у земельних аукціонах Держгеокадастру або оформити угоду з приватним власником землі. Також необхідно оформити куточок захисту прав споживача: свідоцтво про держреєстрацію та свідоцтво про взяття на податковий облік, книгу скарг і пропозицій.

Будь-яка справа, навіть фаст-фуд на колесах має функціонувати офіційно і мати всі відповідні ліцензії та дозволи. Про це варто подбати заздалегідь, щоб потім не довелось платити штрафи.

Крім цього, потрібно узгодити роботу фастфуду з Держпродспоживслужбою та пожежною інспекцією. Якщо ви ніколи не стикалися з оформленням таких документів, зверніться за допомогою до фахівців.

Для реєстрації транспортного засобу в МРЕО необхідно подати відповідні документи

Сьогодні наш юрист надасть чіткі інструкції про те, яким чином оформити необхідні документи, спираючись на практику юристів та адвокатів Центру.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.