Позитивна практика та рекомендації

Отримано відстрочку від призову

Відстрочку від мобілізації у зв’язку з інвалідністю батьків


Загальновідомим фактом є те, що ще 25 лютого 2022 року Президент України підписав указ № 69/2022 “Про загальну мобілізацію“, яким було оголошено загальну та відкриту мобілізацію. З цього часу багато осіб стикаються із проблемою призову, коли вони фактично не можуть перебувати на службі із різноманітних причин. Саме тому до сьогодні особливо актуальним залишається питання відстрочки від призову під час мобілізації.

Як реалізувати своє право на відстрочку під час мобілізації?

Щоб отримати відстрочку від призову під час мобілізації Вам потрібно подати заяву про відстрочку та додати до неї документи, які підтверджують, що Ви дійсно не підлягаєте призову.

  • заяву потрібно подати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) за місцем військового обліку або призову
  • додавання до заяви необхідного переліку документів задля підтвердження факту наявності підстави відстрочки
  • реєстрування у журналі вхідної кореспонденції територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
  • розгляд заяви комісією ТЦК та СП щодо надання відстрочки.
  • отримання виписки з книги протоколів.

Сьогодні наш юрист надасть чіткі інструкції про те, яким чином отримати відстрочку, які необхідні документи, спираючись на практику юристів та адвокатів Центру.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин