Позитивна практика та рекомендації

Успішне оскарження постанови

Кожного дня вчиняються різноманітні злочини та правопорушення як в кримінальному, цивільному так і адміністративному праві. Але в цьому відео ми  обговоримо саме адміністративні правопорушення, а точніше порядок оскарження постанови щодо цих правопорушень.

Відповідно до ст.ст. 287, 288 Кодексу України, постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим. Для того, щоб досягти бажаного результату, спочатку потрібно визначити орган, який має право розглядати скаргу.

  1. Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено: постанову адміністративної комісії - у виконавчий комітет відповідної ради або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими КпАП;
  2. рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради - у відповідну раду або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими КпАП;
  3. постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими КпАП.

У питані Оскарження постанови про адміністративне правопорушення потрібно вивчати всі обставини в кожному окремому випадку.

Якщо Вас притягнуто до адміністративної відповідальності, але Ви не погоджуєтеся з постановою поліцейського і хочете її оскаржити? Розповідаємо сьогодні в нашому відео коли та як це можливо зробити.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.