Позитивна практика та рекомендації

Відновлено втрачений під час війни паспорт

Питання відновлення документів є на сьогодні досить актуальним. На жаль, багато людей за період війни зіштовхнулися з проблемою втрати своїх документів. Вони можуть бути як знищеними, загубленим так і протермінованими.

Куди ж необхідно звертатись для відновлення документів? Це можна зробити у територіальних органах ДМС - Державної міграційної служби. ДМС надає певний перелік послуг, які вони наразі виконують. По-перше, це прийом документів на оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання. По-друге, вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки. І останнє, продовження строку дії закордонних паспортів та внесення відомостей про дітей, задля можливості вільно перетинати кордон. 

Якщо Ви втратити паспорт, то для його відновлення необхідно зібрати певні документи.

Переходячи до практики нашого Центру з питання втрати документів, була ситуація коли до нас звернувся клієнт із проблемою втрати свого паспорту зразка 1994 року. Юристом було роз’яснено алгоритм подальших дій. Клієнт не мав бажання самостійно відновлювати свій документ, тому залучився допомогою компанії. Після підписання договору юрист підготував всі необхідні документи і як результат клієнт отримав свій відновлений паспорт.

Якщо з паспортом все зрозуміло, то як діяти із закордонним? Та як діяти, якщо необхідно відновити документи за межами України? Сьогодні наш юрист надав відповіді на ці на багато інших, не менш важливих питань.

Про ці та інші деталі дізнавайтесь на нашому каналі в YouTube, а також на сайті.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації переходьте на наш Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok. Підписуйтесь та будьте в курсі останніх новин.